Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-06 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/oceanrace/2015/06/21/goteborg-nu-kommer-vi/

Volvo Ocean Race

Göteborg - nu kommer vi!

1. Alvimedica

2. Dongfeng Raceteam

3. Team Brunel

4. Mapfre

5. Adu Dhabi Oceanracing

6. Team Vestas

7. Team SCA

Svenska ombordreportern Anna-Lena Elled skriver:

 "Det 36 timmar korta stoppet i Haag är över. Men vi han med ett varmt välkomnande, lite vila och ett glatt farväl.

 Vi lämnad hamnen i samma ordning som vi kom in. Alvimedica var först iväg när starten gick på lördagen kl 12:00. Sedan följde Donfeng två timmar efter och de andra i en jämn följd. Vi gav oss iväg 4:32 efter Alvimedica och då hade vi både Team Vestas och Abu Dhabi inom synhållDet var inte helt enkelt att sitta kvar i land och se de andra ge sig av en efter en. Framför oss har vi en kort sträcka på cirka 500 nautiska mil. Banan är ganska så rakt fram även om det finns några avlysta zoner som vi måste undvika innan vi rundar Danmarks nordspets och sätter kurs in mot Göteborg

Prognoserna talar om lätta vindar som kan komma att få stor påverkan och orsaka förändringar i positionerna. De som bäst kan dra nytta av förändringarna och krama en extra knop ut ur sin båt kommer att vinna. Nu är vi bland de som jagar. Vi vet att vi kan segla båten snabbt. Och vi har inget att förlora… "

Anna-Lena Elled/Team SCA