Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-28 05:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/oceanracebloggen/2009/02/10/bubblan-1552/

Ocean Race-loggen

Bubblan

Det finns stunder i det här racet när folk gräver in sig lite väl mycket i jobbet. Stunder då man tappar perspektivet och glömmer helheten.

Vi är fortfarande i Taiwan och kämpar för att få klar lagningen så att vi kan masta på, dra ut båten från varvet, sjösätta och sätta av mot startlinjen för leg fem.

Vårt shorecrew arbetar i skift dygnet runt och vi seglare hjälper till så gott vi kan. Vi gör klart våra områden, alla är specialiserade på något vid sidan av seglingen, och försöker sedan hjälpa båtbyggarna. Samtidigt försöker vi vila lite. Åtminstone få en god natts sömn. Det är en nödvändighet inför det längsta leget i racets historia. Vi förlänger det dessutom med ett par dagar då planen är att segla till Kina från Taiwan och starta nästa leg direkt.

I intensiva stunder som nu, när mycket händer samtidigt och vi har ett tungt lass att dra, är det lätt att grotta in sig i negativa tankar.

Jag gjorde det lite häromdagen men efter att ha börjat gå igenom lite bilder och videos från tidigare leg tog det inte lång tid förrän pulsen tickade på lite snabbare och en längtan att återigen få komma ut på vår fantastiska båt infann sig.

Alla vi elva ombord gör vad vi drömt om sedan barnsben. Vi seglar runt jorden i vad i min mening är de tuffaste kölbåtarna som finns. Jag ser mycket fram emot det kommande leget. Trots att det förmodligen kommer att bli otroligt påfrestande och skrämmande kommer spänningen att övervinna det. Det ska bli otroligt häftigt att återigen få komma ner i Södra Oceanen och testa båtens gränser för undanvind. Det är bra mycket ballare än att testa gränserna på kryss, som i det här leget till Kina. Att runda Kap Horn är legendariskt och att sen få komma i hamn i Rio. Det tror jag blir obeskrivligt - nästan lika häftigt som att ta racet till Stockholm för första gången som vi ska göra i juni.