Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 18:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/orientexpressbloggen/2009/07/10/foppatoffel-och-toalettbestyr-4229/

Orientexpressbloggen

Foppatoffel och toalettbestyr

I den Serbiska staden NiS åkte vi runt och tittade på olika sedvärdheter. Det var mycket varmt, vilket resulterade i ett evigt vattenpimplande. Dessutom står en man, Mr Marcovic, framför ett av monumenten vi stannat vid och bjuder oss på bröd och salt.

 

-You have to try this, it´s tradition, säger han.

Ok, vi testar. Mr Marcovic berättar sedan om monumentet och när vi känner oss färdiga för avfärd vill han bjuda oss på hemgjord brandy. Vi smakar, och dessutom dricker jag en rosaaktig söt läskliknande dricka för att skölja ner den starka brygden. Vid det här laget är min urinblåsa sprängklar.

Toalett, nu tack!

 

Vi åker till nästa ställe, där ser jag WC skylten. Jag går in, och denna gång är det en toalett av ståmodell som erbjuds, men en modern sådan som har spolning. Jag ordnar med mina bestyr och ställer mig lite på sidan och trycker på spolknappen. Spolningen tar fart, och på en sekund får jag hela vattenbehållarens innehåll, tillsammans med urinet, sköljandes rakt ut över golvet och över min vänstra fot. Jag går ut, irriterad förstås, från toaletten med hela skon fylld av urin. Framme vid handfatet tar jag av mig min sko som är utav modellen (den återkommande sommarplågan) ”Foppatoffel”, men i en lite mer damigare variant. Jag sköljer den ordentligt, och även min fot.

 

Jag inser efter denna incident att jag lätt ställer mig till den skara som hyllar och älskar denna gummisko!

 

 

WC spolknapp, passa er!