Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/orientexpressbloggen/2009/07/14/a-a-a-amadeus-4253/

Orientexpressbloggen

A A A Amadeus...

I går fullkomligt dog min dator. Suck. Tänkte att nu blir det inga fler bilder på bloggen. Men, datorn behärskar sig idag och det verkar funka.

 

Hela vägen från Budapest till Wien hade jag en låt i huvudet. Hur jag än försökte tänka på någon annan, så smög sig den där hiten tillbaka in i mitt huvud. Minns ni den? ”Amadeus Amadeus, Amadeus, Amadeus, A A A A Amadeus, come on rock me Amadeus…” Artisten var en österrikare som hette Falco och låten kom 1985 och blev hans stora hit. Jag gick i högstadiet och tyckte låten var toppen. Min stora önskan då var att få åka till Wien och leva det barocka livet och få se på spanska ridskolan. Det blev aldrig så. Men 14 år senare kom jag alltså till Wien! Jag hann dock varken leva det barocka livet eller se spanska ridskolan, men ändå. Hann i alla fall få se en drös med statyer och pompiga byggnader innan det var dags att stiga på tåget för att åka mot den sista destinationen under vår resa; PARIS.

 

https://www.youtube.com/watch?v=trOij8SPIAo 

 

Biljettlucka på tågstationen I Budapest 

 

 

Den klassiska Wienerznitseln som serverades på ett kaffehus i Wien

 

 

Kanske min favoritstaty, Mozart.

 

 

Frukost på tåget mellan Wien och Strasbourg, innan bytet mot Paris. Rena lyxen!