Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

OS-bloggen

Snacka går ju

Alla snackar Sotji men ingen har varit där. Som den undersökande journalist jag är så offrade jag mig och tog snabbtåget, nåja, från bergen i Krasnaja Poljana ned till Sotji och havet. Stan påminner lite om en minde italienska storstad (finns det sådana?) och det var liv i luckan nästan hela tiden.

I saluhallen såldes det mesta, jag fyndade pinjenötter, kanel och rödpeppar. Och en salami förstås. Men det var en sak som fattades, barer. Suget efter en öl i solen blev med tiden rätt stort, och precis när jag givit upp och köpt en glass, inte italiensk gelato precis, så såg jag stället. En trappa upp vid tågstationen kunde man få en piva, eller två. Tågresan hem gick via Adler, det en halvtimmes tågresa till staden där palmerna vajar under ett vinter-OS, innan jag var tillbaka på vinter-OS i Krasnaja Poljana.
Glöm OS i Sotji.