Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

OS-bloggen

Tre kronor på rastgården

Bolsjoj-palatset är en gigantisk arena. Förutom huvudrinken med läktare som rymmer 12 000 åskådare, så finns ytterligare en hockeyplan inne i byggnaden.  Det är träningsrinken som ligger på gångavstånd från omklädningsrummen. Den når man via en bilväg som också fått plats inne i arenan och där spelarbussarna kör. Längs den här vägen finns även uppvärmningszoner för spelarna. Det är stora burar med galler runtom. Vid första anblicken ser det nästan ut som spelarna är inlåsta i en rastgård, liknande de som finns på fängelser. Men spelarna verkar trivas och dessutom är det förmodligen en minimal risk att de skjuter bort bollen.