Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-07 05:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/osevardheter/2012/02/09/festliga-forbud/

Osevärdheter

Festliga förbud

Så var det dags igen för några hemmasnickrade vägmärken. (Osevärdheter som sticker upp lite är att föredra nu när snön lagt sig över huvudstaden.) Här kommer tre skyltar som jag inte hittar i Transportstyrelsens förteckning.

Först till Stavsnäs längst ut på Värmdö. Kanske är det någon som vill meddela något i stil med ”ingen överklassport här i vårt fina bostadsområde, speciellt inte med moped”. Jag antar att man är trött både på golfbollar i grillen och det envetna knattret från golfmopederna.

Skylten i korsningen Mäster Samuelsgatan och Norrlandsgatan på Norrmalm i Stockholm är ännu lite svårare att förstå, i alla fall vad som formellt menas. Påbjuden gångbana upphör om 40 meter, eller? Det skulle i så fall innebära att all sorts trafik sedan skulle vara tillåten. Så ser det inte riktigt ut på platsen. Snarare tvärstopp för all sorts trafik.

Enklare är det vid entrén till kyrkogården vid Solna kyrka. Här får man inte cykla – basta. Om skylten är en gammal variant som blivit kvar, eller ett hemmabygge, vet jag tyvärr inte. Jag gillar skylten för att den är så tydlig.

FOTNOT: Naturligtvis vill du njuta av tidigare udda vägmärken här på bloggen: Döden på vägen, Djur på väg och Fyra hästar.