Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Osevärdheter

Oden och Tor i Bromma

Där står Oden! En av hans korpar, Hugin eller kanske Munin, sitter på hans högra arm. Bredvid står Tor! Han visar stolt upp hammaren Mjölner. Ristningen på berghällen i Riksby i Bromma är vikingatid när den är som bäst. Eller...

Nja. Sentida forskning visar att ritningen troligen är betydligt yngre. Kanske rentav från 1800-talet. Men gläntan i skogsbacken vid Kvarnbacksvägen kan ändå vara värd ett besök. Grilla lite Särimner och låt mjödet väl smaka.

Fler ristningar med osäker ålder hittar du utanför Grythyttan.