Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-19 02:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/osevardheter/2013/09/20/oden-och-tor-i-bromma/

OSEVÄRDHETER

Oden och Tor i Bromma

Där står Oden! En av hans korpar, Hugin eller kanske Munin, sitter på hans högra arm. Bredvid står Tor! Han visar stolt upp hammaren Mjölner. Ristningen på berghällen i Riksby i Bromma är vikingatid när den är som bäst. Eller...

Nja. Sentida forskning visar att ritningen troligen är betydligt yngre. Kanske rentav från 1800-talet. Men gläntan i skogsbacken vid Kvarnbacksvägen kan ändå vara värd ett besök. Grilla lite Särimner och låt mjödet väl smaka.

Fler ristningar med osäker ålder hittar du utanför Grythyttan.