Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 14:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/osevardheter/2015/09/08/spaning-efter-gamla-postkontor/

Osevärdheter

Spaning efter gamla postkontor

Mats Areskoug
Rätta artikel

När jag är utomlands brukar jag alltid besöka postkontor. Det är nostalgi av bästa märke, oavsett om det är ett huvudpostkontor i en storstad som i Alger eller Minsk, eller ett mindre som i Quebecs gamla stad eller i Torneå i köpcentrumet vid svenska gränsen. Tänk när det fanns postkontor i Sverige!

Två bevarade horn: Borgholm på Öland och Gullmarsplan i Stockholm.

Numer spanar jag alltid efter gamla postkontor i Sverige. En ledtråd kan vara att hålla utkik efter en omotiverad samling med brevlådor. Ibland kan det finnas märken i väggen där skylten med posthornet varit monterad. I enstaka fall har fastighetsägaren låtit posthornet sitta kvar. Heder!

Ja, jag skickar fortfarande vanliga vy- och julkort.

Fotnot: Facits katalog Postal listar all tiders postkontor i Sverige. God läsning nu när kvällarna börjar bli mörka.