Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-20 00:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/osibilder/2010/02/23/min-idol-6417/

JONAS OS I BILDER

Min idol

Tim Clayton

 

I mitt yrkesliv träffar jag ständigt personer som jag ser upp till. Bevakar man dessutom ett OS så vimlar det av världsartister i alla möjliga grenar och tekniker. Är de inte aktiva inom sin idrott så jobbar de åt radio eller tv som experter eller kommentatorer.

Som tonåring hade jag Gunde Svan på bild i mitt tak men numera är min idol en 49årig Australiensare som heter Tim Clayton och är världens bästa sportfotograf. Han har vunnit världens största fototävling World Press Photo åttta gånger och är en ikon inom mitt yrke. Hans motto är att berätta något extra med de bilder han tar och det gör han . Tim Clayton reser lätt och använder 2 st kameror med fasta objektiv. Själv använder jag 4 st kameror och ett stort antal objektiv vilket innebär en dagspackning på ca 25kg .Det vi har gemensamt är kärleken till sportbilden och att vi ägnar många timmar åt att hitta bra fotopositioner inför de olika  tävlingarna. Många gånger har jag träffat Tim på olika arenor runt om  i världen klättrande på en stege i taket eller under en stor gran ute vid ett skidspår och varje gång vet jag att jag har hamnat rätt. 

Hey Mate!