Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 20:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/03/28/83-axl-rose-lackar-ur-27/

På Stan-bloggen

# 83: Axl Rose lackar ur

Många bråkmakare får plats på den här listan. Men ingen har bråkat med så många fans, vakter, fotografer och medmusiker som Axl Rose i Guns N'Roses. Ingen provokation är för liten för att den rödhårige divan ska avbryta konserten och läxa upp åhörarna. Det finns massor av Youtubeklipp där han rasar mot allt och alla.

När Guns N'Roses uppträdde i Buenos Aires i december 1992 hade han åtminstone skäl att bli förbannad. Någon kastade upp en sten (enligt vissa var det en valtand) medan bandet spelade "You could be mine".

Axl hejdar
musiken med orden: "Stopp! Kamera! Tolk!" En argentinsk assistent skyndar in på scen och översätter utskällningen, som Axl fyller med pauser för att ge plats åt tolken: "Om ni ser någon bredvid er...som kastar något... Banka skiten ur dem... Allt de kommer att göra är att blåsa er på pengar... Om någon av oss träffas av något sånt här... Eller om jag ser någon i publiken som träffas av något sånt här...kommer konserten tyvärr att vara över."

Axl Rose
verkar trött snarare än arg - vilket är förståeligt med tanke på att bandet hade avverkat tre fjärdedelar av den 192 konserter långa "Use your illusion"-turnén. Han exploderar inte ens i "Nighttrain" när en till idiot kastar upp en sten. "Tolk, tack", säger Axl varpå argentinskan dyker upp igen. Och så fortsätter han skälla: "Vi har jävligt dumma människor här i kväll... som tror att showen blir bättre om man kastar saker på scenen..."

Det mest intressanta med dessa klipp är att Axl Rose för en gångs skull inte framstår som en aggressiv superstjärna. Han låter mer som en besviken mellanstadielärare som hotar att ställa in klassens timme om inte ungarna skärper sig.