Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 13:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/03/31/60-the-game-dumpas-50/

På Stan-bloggen

# 60: The Game dumpas

När rappare förolämpar varandra gäller det att hitta feminina sprickor i machofasaden. Tupac hånades för att han dansade balett i high school, Dr Dre för att han sminkade sig på sitt första skivomslag (med electrobandet World Class Wreckin' Cru), Ice-T har flera gånger mobbats för sitt flickiga förnamn: Tracy.

The Game, nollnolltalets bästa gangsterrappare, ställde som tjugoåring upp i dejtingprogrammet "Change of heart". I det berättar unga par om sina förhållanden. De testar att gå på dejt med en annan person och meddelar därefter om de vill fortsätta vara tillsammans eller göra slut. Jayceon Taylor, som The Game egentligen heter, kallade sig JT i programmet och gick dit med Sadita, flickvännen som han varit ihop med i fyra månader. "JT gör vad som helst för mig", sa hon. "Om jag bad honom att gå ut naken med ett koppel runt halsen skulle han göra det." The Game framstod som en hunsad mes och hans flickvän som en manipulativ subba. "Han försöker alltid spela macho men det är en bluff. Han är väldigt känslig", sa Sadita.

Förnedringen nådde sin kulmen när det blev dags att berätta om de ville fortsätta sitt förhållande. JT höll upp skylten "stay together". Sadita valde "change of heart". "Förhoppningsvis finns det någon annan för dig där ute", sa programledaren hurtigt. Som om inte det var tillräckligt deprimerande blev Jayceon Taylor skjuten några månader senare. På sjukhuset bestämde han sig för att satsa på musiken.

G-Unit. 50 Cents gäng, har använt "Change of heart" för att håna rivalen. I en intervju med sajten hiphopmusic.com välkomnar The Game att andra rappare bedömer hans hårdhet utifrån det gamla tv-programmet. Det ger honom en chans att slå dem på käften när de kommer fram och muckar. Han säger att han inte ångrar ett smack: "I don't care about that bullshit, man. I'm from the motherfuckin' hood. I don't give a fuck if I ran in the high school track in a motherfuckin' tutu. I'm a grown man. I'll blow your motherfuckin' head off if you test me."