Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 05:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/03/31/67-nate-dogg-spelar-golf-43/

På Stan-bloggen

# 67: Nate Dogg spelar golf

Gangsterrappare och golfklubbor är en dålig kombination. Det fick R&B-sångaren Montell Jordan erfara 1995 när han spelade in videon till sin hitlåt "Somethin 4 da honeyz" på en av LA:s snobbigaste golfbanor. Som statister anlitade han i första hand bikiniklädda honeyzar, alltså tjejer, men han bjöd också in ett gäng polare, bland annat skivbolagschefen Russel Simmons, rapparna Coolio och Method Man, samt vokalisten Nate Dogg som blivit en stjärna efter att ha sjungit refrängen i Warren G:s "Regulate".

Mitt under inspelningen blev det bråk mellan Nate Dogg och rapparna BG Knocc Out och Gangsta Dresta. Enligt det här klippet, som hämtats ur dokumentären "Beef III", började det hela med att BG Knocc Out och Gangsta Dresta, som var bröder, gick fram till Nate Dogg och förolämpade hans gäng Tha Doggpound. Nate tänkte att anfall var bästa försvar och slog en golfklubba i huvudet på Gangsta Dresta.

BG och Gangsta Dresta tillhörde raplegenden Eazy-E:s gäng. Doggpound var kompisar med Eazy-E:s fiende Dr Dre. Därför låg de i luven på varandra. Här nämns dock inte att Nate Dogg dessutom retat upp BG Knocc Out genom att köra över hans fot med en golfbil. Enligt BG var det därför han knuffade till Nate och sa: "Fuck Tha Doggpound!"

Efter att ha träffats i huvudet med en golfklubba började hur som helst Gangsta Dresta och hans bror att jaga Nate Dogg över greenen - beväpnade med järnnior. Golfbanans vanliga gäster flydde i panik medan rapparna gjorde upp. Inte förrän två civilklädda poliser dragit sina vapen blev det stopp på tumultet - som delvis fångades på video. Method Man gav kameran ett soligt leende och utbrast: "I love this game!"