Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-24 09:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/03/31/73-morrissey-far-en-dotter-och-dissar-en-kock-37/

På Stan-bloggen

# 73: Morrissey får en dotter och dissar en kock

Fans har skänkt påskliljor, diktsamlingar, kärleksbrev och gosedjur till Morrissey under hans konserter. Ofta har han lagt grejerna i en hög på en förstärkare och tagit med dem efteråt. När Morrissey spelade i Atlanta den 20 juli 2007 bestämde sig en beundrare för att höja nivån på presenterna och knuffade upp ett barn på scen.

Exakt vad Morrissey förväntades göra med den lilla flickan är oklart. Kanske tänkte någon att den 48-årige rockstjärnan, likt många andra homosexuella, längtade efter att bli förälder. Och visst var den lilla tjejen bedårande i sina rosetter. Morrissey kunde inte motstå att lyfta upp henne.

- Det här är min dotter, förklarade han medan hon klamrade sig fast vid hans axel.

- Åååhhh, suckade publiken som aldrig hade sett något så gulligt.

- Det var inte meningen att det skulle bli så här, sa Morrissey som om han verkligen hade gjort en kvinna i Georgia på smällen fem år tidigare.

Om detta var det sötaste mellansnacket under "Ringleader of the tormentors"-turnén så visar nästa klipp det elakaste. På Wembley Arena räknar Morrissey upp de tre saker som han anser vara de enda felen med det moderna England: "1. Jamie Oliver. 2. Jamie Oliver. 3. Jamie Oliver."

Skottljudet som Morrissey härmar i slutet av hatattacken, medan han formar fingrarna till en pistol, skulle antagligen ha polisanmälts om han varit en ung rappare i stället för en medelålders vegetarian som hatar köttätare.