Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 17:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/04/04/hellstrom-mania-pa-skanegatan-72/

PÅ STAN-BLOGGEN

Hellström-mania på Skånegatan

Håkan Hellström-festen fortsätter

Förvänta er ingen djupsinnig kritik här, jag har väldigt svårt att säga onda saker om Håkan Hellström. ”Ett kolikbarns bekännelser” är kanske fortfarande hans bästa album och ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” var ett ögonblick då hela landet stannade upp i kollektiv blixtförälskelse. ”För sent för Edelweiss” har kallats gubbig, vilket inte direkt stämmer i den vanliga bemärkelsen av ordet: mogen och bekväm. Däremot är det brännhet skivsamlarboogie av högsta klass och kanske gör det att jag upplever den som mer distanserad än föregångarna. Och ibland tar han i så mycket att det låter som att han inte har några tänder kvar (just det är i och för sig väldigt gubbigt).

 

Om det är en skiva som skrämmer bort den yngre publiken så märktes det hur som helst inte av utanför Pet Sounds på Skånegatan i fredags. Från skivaffärens entré och bort förbi Koh Phangan och Hot Pita Pocket stod de där: Stans största Håkan-fans som köade för att få nya skivan signerad, beväpnade med sovsäckar, liggunderlag och rosor. Det var fint att se.

 Update: Håkan har sina tänder kvar.

/S