Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-04 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/04/04/klubbkrocken-116/

PÅ STAN-BLOGGEN

Klubbkrocken

På 80-talet, när folk inte hade skaffat video än, och kvällstidningarna inte hade så många Natacha Peyres som skapade löpsedlar med sina nya bröst, skrevs det mycket om ”kanalkrockar”. Kanalkrock är när olika tv-kanaler visar populära program samtidigt och de stackars tittarna inte vet vad de ska välja.

2008, när vi älskar att välja mellan hundra olika grejer, är ämnet kanalkrock kanske ingen kioskvältare, men jag vill härmed introducera en ny krock, nämligen klubbkrocken.

Alldeles strax börjar, som ni vet, första avsnittet av sista the Wire-säsongen. Det visas fem i halv elva i kväll. Reprisen, och detta är än mer anmärkningsvärt, visas i morgon lördag fem i halv tolv. Så hur, ursäkta mig SVT, HUR ska vi som ägnar oss åt aktiviteten nattklubb på fredagar och lördagar, kunna följa denna, världens eventuellt bästa, serie i vår? Har ni tänkt på det?

För att The Wire-peppa lite, titta på det här klippet med Marlos androgyna hantlangare ”Snoop”. Hon är precis lika androgyn i verkligheten!