Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 07:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/04/08/strage-svarar-134/

PÅ STAN-BLOGGEN

Strage svarar

Hej Fredrik,
Angående #47…Det är ju inte bara Marvin Gayes sammetslena röst som gör det.
Utan det underbara kompet från LinnDrummen!
Jmfr Whitney Houston - hon kör med hela orkestern.
Och det låter ju skräp.
Men en enkel trummaskin! Det är kärlek i öronen det.
MvhJon


SVAR: Aha, det var observant av dig. Marvin Gaye lät så överväldigande bra att jag glömde bort det minimalistiska kompet. Så här ser en LinnDrum ut om någon är intresserad.


Hej!Sitter fortfarande och väntar på att Carl Lewis underbara låt "Break It Up" dyker upp på listan.
http://www.youtube.com/watch?v=jamJ4-C_TME
Per-Ola Mjömark
per-ola@mjomark.com


SVAR: Du får nog vänta ett bra tag på den, Per-Ola. Men det finns sportstjärnor som har gjort värre saker än Carl Lewis käcka gympingvideo.


Tja,
Grym lista. Hittade ett roligt klipp i förbifarten. Världens roligaste band (om man förstår humorn): MANOWAR
http://www.youtube.com/watch?v=qTyWJCWlhPI&feature=related
Här har vi låtskrivaren och frontmannen Joey DiMaio ihop med gitarristen Ross the Boss(Ja, han kallar sig så) i en gammal intervju med en till synes påtänd programledare(Kan det vara den här killen som är förlagan till Wayne i Wayne's world), där de diskuterar genren Heavy Metal.
De har en sinnessjuk dialog, om true metal, true metal people och om whimps och varför man hatar whimps. Joey berättar att whimps lever ett fejkat liv och syr på "frukter på byxorna", varpå hela gänget fnissar en stund.
Allting slutar med att Joey deklarerar att de minsann har muskler nog att ta sig an alla whimps och visar detta genom att slita av sig t-shirten Hulk Hogan-style, vilket lämnar åtminstone mig med hakan i knät. Hur kan såna här människor finnas?
/Jon


SVAR: En magnifik muskelintervju! Tack, Jon. Det roligaste med Manowar är att det inte finns någon humor att ”förstå”. De har ingen som helst självdistans. Och de flesta av deras fans tar bandet på blodigt allvar. Men vad sjutton menar Joey med att gruppens fiender, mesarna, syr fast frukter på byxorna? Och hur kan man anklaga andra för att vara posörer när man själv klär sig i djurhudar och viftar med Conansvärd?


Hej Fredrik!
Detta är ett alldeles underbart klipp med dansarduon Fotostat som gör ett framträdande till Kraftwerk´s The Model
Synd bara att det är så kort..
http://www.youtube.com/watch?v=0nZKYhmR5nM
Annars: Tack för en jättebra lista, földjer den och läsarkommentarerna med nöje!
Mvh
Isabelle


SVAR: Tack, Isabelle. Vilket gulligt dansframträdande! ”The model” släpptes ursprungligen 1978. Tre år senare inkluderades den som B-sida till singeln ”Computer love” i England och när radiostationer började spela den i stället för A-sidan bestämde sig skivbolaget EMI för att släppa ”The model” på nytt. Då hade Kraftwerk uppenbarligen inget intresse av att göra PR för singeln, trots att den blev etta på engelska singellistan. I brist på annat bjöd man därför in två dansare till tv-programmet ”Top of the pops”.


Hej!
Snubblade över den här fantastiskt dåliga videon till Helloweens I want out. Det är som om det är en Killing-gänget parodi på bandet, med rosa gitarrer, konstiga röda mantlar och ett band mitt i sin storhetsperiod som mest verkar gå runt och leka med en filmkarmera. Jag var visserligen bara 14 när den här låten släpptes, men jag minns Helloween som ett hårt band jämfört med vad mer som spelades på den tiden. Här ser man ganska tydligt att rockstjärnor ibland inte är mycket mer än femåriga killar som leker vuxna. Tragiskt? Japp, men klart underhållande! http://youtube.com/watch?v=FjV8SHjHvHk&feature=related
Förövrigt tycker jag synd om basisten, i början på låten hör man att all försvunnit i mixningen och ersatts med en härlig synt bas a la Yamaha DX7 eller nåt..


SVAR: Ja, den demoniska stämningen förtas lite när det flyger ett salladshuvud genom bilden vid 00:50 och 02:29. Tyska Helloween var på väg att bli lika populära som Iron Maiden i slutet av åttiotalet men publiken tog sitt förnuft till fånga.


Morsning Strage
Jag tycker att det här klippet platsar på din lista. Året är 1977, Magnus Uggla har rivit av en ösig "varning på stan" och faller sedan ner i intervjunstolen med en Zingo. Uggla är stökig och har ett skönt tugg
- "jäla goda äpplen, tjacka ett halvt kilo idag, dom e så söta". Upplägget på intervjun känns väldigt sjuttiotal. kolla in!
http://www.youtube.com/watch?v=Aye5zv47VzM
/F


SVAR: Namnet ”Häftig fredag” antyder att programmet ska vara lite ungdomligt. Men korsförhöret med Magnus Uggla känns som svensk DDR-television i sin mest extrema form. Allt är grått, långsamt och deprimerande. Men Uggla är förstås fantastisk. ”Det verkar som om du är väldigt destruktiv”, säger någon. ”Vad betyder det?” svarar han. Och ingen har väl sammanfattat kärlekens flyktighet så elegant som Uggla när han säger: ”En biff, det avverkar man i 180 asså.”