Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-21 22:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/04/11/musikfest-pa-teatern-144/

På Stan-bloggen

Musikfest på teatern

Ibland har man sin bästa konsertupplevelse på teatern. Jag ryser av välbehag efter att ha sett "Det var en gång en Vincent van Gogh" -  en underbar föreställning med briljant musik och helt rätt proportioner - tretton musiker och en skådespelare (fantastiska Ruben Lopez). Denna resursfördelning är inget problem eftersom herr Lopez utan problem lyckas hålla isär alla sina roller (som bland annat Vincent van Gogh, hans bror Theo, Paul Gaugain och femtielva dryga konstskolelärare och konstnärer).

Men den största behållningen är den skräddarsydda musiken av Janne Tavares framförd av hans band: Jannes fenomenala orkester. Tänk er Nino Rota, Tom Waits i ett samarbete med Edith Piaf och tjejen som
hämtar vatten i Djungelboken. Förgyllt av en utsökt stråk- och blåsorkester och en strålande sångtrio beväpnade med klockrena stämarrangemang, vassa texter och oemotståndligt draperade vita kjolar. (Hur hittar man såna? Det kanske Hanna kan svara på?) Pjäsen visas fyra gånger till nästa vecka på Turteatern i Kärrtorp så passa på.