Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 06:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/04/19/rockjournalistiska-aventyr-del-1-174/

PÅ STAN-BLOGGEN

Rockjournalistiska äventyr, del 1

Ibland medverkar jag i TV4 Nyhetsmorgon där jag tipsar om skivor och filmer. Nästa gång tänkte jag prata lite om Mariah Careys nya album ”E=MC²”. Därför ringer jag till hennes skivbolag och frågar om de kan buda över en dvd med Mariahs senaste musikvideo ”Touch my body”. Efter ett par timmar dyker en andfådd man upp och överlämnar ett paket. Jag öppnar det men hittar ingen Mariah Carey-dvd utan sju (7) exemplar av Def Leppards nya album.


Egentligen har jag ingenting emot det poppiga metalbandet från Sheffield. Faktum är att Def Leppard tillhör den sortens kassa artister som jag ibland påstår att jag gillar bara för att den briljante amerikanske rockjournalisten Chuck Klosterman tycker om dem.


- Det blev en förväxling, säger min skivbolagskontakt. Def Leppard-skivorna skulle ha skickats till Sweden Rock Magazine.
- Det sitter alltså sju hårdrockare på Sweden Rock Magazine och väntar på varsitt ex av den nya Def Leppard-skivan?
- Ja.
- Och i stället har de fått Mariah Careys nya video där hon gosar med en enhörning?
- Ja.


OBS! Bilden är ett montage.