Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 20:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/05/14/har-har-du-din-teve-host-276/

PÅ STAN-BLOGGEN

Här har du din teve-höst


Det är slaktsäsong på tevebolagen over there. Än har inte alla gett besked, men dessa teveserier rapporterar LA Times vara nedlagda:

Oprah's Big Give
Miss Guided
Women's Murder Club
Cavemen
Big Shots
Carpoolers
Men in Trees
Cashmere Mafia
October Road
Back to You
Canterbury's Law
New Amsterdam
The Return of Jezebel James
Las Vegas
Journeyman
Bionic Woman
Shark
Moonlight
Jericho
Cane
Welcome to the Captain
Aliens in America
Girlfriends


Ja, vad ska man säga? Man gråter ju inte blod direkt. ”New Amsterdam” kändes som en otroligt lam ”Angel” (älska "Angel"), och huvudskådisen var om möjligt ännu träigare än David Boreanaz. ”Shark” hade ingen glöd och "Jericho" hade Skeet Ulrich i huvudrollen. Jag upprepar. Skeet Ulrich. Fantastiskt kass skådis. ”Cashmere Mafia” blev aldrig mer än en skitdålig kopia av, gäsp, ”Sex and the City”. Den enda showen som hade en gnutta potential om ni frågar mej, var ”Cane” med Jimmy Smits i den manlige huvudrollen. Men det var en oändligt liten gnutta. Urgnuttig.


”The Office” och ”30 rock” får rulla på ännu en säsong (yeey!) och nästa år tar Jimmy Fallon över efter Conan O`Brien i ”Late Night with… ”. Störst snack är det om Bevvan-spinoffen som (troligtvis) ska heta ”90210”. ”Scrubs” flyttar från NBC till ABC. David E Kelley har köpt rättigheterna till BBC:s hitshow ”Life on mars” som vi kunde se på SVT förra året, den amerikanska versionen kommer att spelas in i sommar med Jason O’Mara (som vi senast såg i nedlagda "Men in trees") i huvudrollen. Mest pepp är ändå Joss Whedons nya project ”Dollhouse” och tristast är att ”L-word” och ”Battlestar galactica” tar slut efter pågående/nästa säsong.Dessa får förnyat förtroende (jag har tagit mig friheten att feta namnen på de serier som jag själv tycker är toppen):

Eli Stone
Pushing Daisies
Boston Legal
Friday night lights
Private Practice
Dirty Sexy Money
Ugly Betty
Grey’s Anatomy
Desperate Housewives
Brothers & Sisters
The New Adventures of Old Christine
Reaper
The Tudors
In treatment
How I Met Your Mother
Project Rumway
The Unit
Cold Case
Criminal Minds
CSI
CSI: Miami
CSI: NY
Ghost Whisperer
NCIS
Numb3rs
Without a Trace
The Big Bang Theory
Two and a Half Men
The Amazing Race
Survivor
Lost (det är sant! Den har blivit mycket bättre senaste säsongen)
Bones
House
Prison Break
Terminator: The Sarah Connor Chronicles
24
American Dad
Family Guy
King of the Hill
The Simpsons
American Idol
Kitchen Nightmares
Chuck
ER
Heroes
My Name Is Earl
Law & Order
Law & Order: SVU
Life
Lipstick Jungle
MediumUPPDATERINGAR:

Showtime-serierna Dexter (i höst), Weeds (16 juni), Californication (sommar) och HBO:s Entourage fortsätter också rulla i sommar/höst. Dexter säsong två var ju om möjligt ännu bättre än den första, så förväntningarna är höga på det nya materialet. Allt blev så mycket bättre i tvåan, man till och med började halvgilla den jobbiga gapiga syrran! Entourage känns lite som att det går på repeat, även om det är bra fortfarande. Jeremy Piven, man måste älska honom. David Duchovny är underbar i Californication, och efter ett tag så vänjer man sig vid alla guppande bara tuttar. Första avsnittet var nästan larvigt, man hann knappt blinka förrän ett nytt par glatt pekade mot kameralinsen.


UPPDATERING 2: Även HBO:s relationsdrama "Tell me you love me" spelar in en andra säsong.


UPPDATERING 3: De här rackarna fortsätter också i höst: Gossip Girl, One Tree Hill, Smallville och Supernatural. Jag förstår verkligen inte grejen med One tree hill och Smallville. De andra två däremot. Yummy.