Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-18 21:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/10/16/asiktsmaskinen-vecka-42-900/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen vecka 42


Lenny lever
Hundraårsjubilerande Kvarnen blir allt mindre attraktiv – delvis på grund av sin demokratiska men stöddiga dörrpolitik, men även på grund av de tafatta försöken att förnya krogen. Nu har man vidtagit ytterst märkliga åtgärder. I veckan meddelade Kvarnen att Lenny Bruce skulle värma upp publiken före de svenska ståupparna Janne Westerlund och Petra Mede. Lenny Bruce var död sist vi kollade. Men om han krälar upp ur graven för att gigga på Kvarnen kommer vi i alla fall att överväga att gå dit igen.


Schlagermisär
Den amerikanska gaytidningen Out har låtit en lång rad artister, journalister och dj:r rösta fram de 100 gayigaste albumen någonsin. Etta blev, relativt oväntat, David Bowies Ziggy Stardust-skiva. ”Vi undrar om något av topptio-albumen hade kvalat in på en svensk liknande lista”, skriver QX i en sur kommentar och ringar samtidigt in problemet med svensk gaykultur. Bland de översta på Outs lista finns briljanta artister som Sylvester, Judy Garland, Marc Almond och Antony Hegarty – namn som aldrig kommer att betyda lika mycket för den inskränkta, svenska hbt-världen som Charlotte Perrelli.


Stekarrenovering
Efter mer än ett decennium som vedervärdigt sunkställe har Collage renoverats och blivit ett lika vedervärdigt stekarställe. Det obehagligaste ordet i svenska språket måste vara ”drinkbord”.

Åsiktsmaskinen är På stans enväldiga smakdomare. Vad tycker du att vi ska processa nästa vecka? Mejla redaktionen@pastan.nu