Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 14:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/10/23/massa-konst-tips-924/

På Stan-bloggen

Massa konst-tips!

Det är som en förbannelse. Jag har inte varit förkyld sedan Sundsvall brann, men nu, nu när det är roliga konsthappenings varje kväll, är jag så förkyld att ögonen rinner och det känns som sandpapper varje gång jag sväljer. Så jag sitter under en filt och dricker honungste och gör en lista på sånt jag skulle ha gjort om jag var frisk. Ni kan se den som ett förslag:

I kväll, torsdag, är det vernissagerunda som vanligt. Jag rekommenderar ett besök på Tegen 2 som visar konstnären Damir Niksics film ”If I wasn’t a muslim”.
Kl 17-20 på Bjurholmsgatan 9b, T-bana Skanstull)

På fredag startar Färgfabriken ”the call” där de börjar samla in idéer inför sin stora Stockholmsutställning 2010. Stockholmsutställningen 1930 blev som bekant portalen till det moderna samhällsbygget. Nu står vi inför nya utmaningar och en ny global situation, och därför har Färgfabriken fått uppdrag att ta fram Stockholmsutställningen 2010. Hur kommer framtidens boende, arkitektur, infrastruktur och energiförsörjning att se ut? Gå dit och tyck till.
(kl 16-22 på Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, t-bana Liljeholmen)

På lördag arrangerar Modernista ett evenemang som undersöker gemensamma förutstättningar för konst- och litteraturskapande på Botkyrka Konsthall. Hela eftermiddagen är det läsningar, performance och samtal om litteratur och konst. Bland annat kommer coola Ida Säll att läsa ur sin fina bok ”Jenny Häggs mamma solar brösten i sovrummet”. Andra som deltar är Magnus Bärtås, Lise Haurum Christensen, Karl Larsson, Martina Lowden, Marja-Leena Sillanpää och Ida Säll.
(Kl 15 – 20 i Botkyrka konsthall i Tumba Centrum)

Nu måste jag tyvärr gå och snyta mig.