Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 19:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2008/10/27/skon-pappersbitman-till-dramalabbet-942/

På Stan-bloggen

Skön pappersbitman till Dramalabbet

Nu när jag ändå är inne på papperspåret… Redan i helgen kan vi stifta bekantskap med en papperssamlare, amerikanen Davy Rothbart. Men han är en helt annan typ av pappersman.

Det hela började en snöig vinternatt i Chicago när Davy hittade en lapp på vindrutan. Men när han läste den förstod han att den inte var till honom. Avsändare måste ha förväxlat hans bil med någon annans, en viss Mario. Lappen som börjar med "Mario I fucking hate you"… (läs hela här) blev avstampet till Found Magazine, en tidning som publicerar borttappade och upphittad lappar av alla slag: Kärleksbrev, hatbrev, fotografier, klotter, att-göra listor…

Små isbergstoppar ur livet som sätter igång vår fantasi och som ingår i samma konceptfamilj som tjuvlyssnat.se.

Lite fint, tycker jag, att det fortfarande finns sådant som behöver skrivas ner. På papper. Med penna. Old style.

Rothbart har nu givit ut flera samlingsböcker samt satt ihop folks pappersskräp till The Found Show som han dragit på två USA-turnéer med. Nu har turen kommit till Europa och på lördag uppträder Davy på Dramalabbet.

Och här sitter jag och undrar om Mario någonsin blev rentvådd.