Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 20:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/02/04/februari-underlivets-manad-1284/

På Stan-bloggen

Februari: Underlivets månad

Jag är väldigt förtjust och förundrad över copyn på vår konkurrent City:s etta idag.Till rubriken "UnderLivet" står texten "Februari är underlivets månad. Den 9 februari har Fanny namnsdag – ett av många engelska namn för underlivet – och den 14 är det Alla hjärtans dag."

Jag har inget emot onani och kan en guide hjälpa någon så kör hårt. Däremot tror jag att man missbedömt hur villiga stockholmare i kollektivtrafiken kommer vara att slå upp uppslaget med onanibild på 8-spalt. Jag hoppas att jag har fel.

Det jag däremot funderar på är det här med underlivets månad. Ja, "Fanny" har namnsdag, och det har i ärlighetens och jämställdhetens namn även "Dick". Men här har vi gått och lärt oss att februari är "Black history month". Vore jag svart skulle jag nu alltså inte bara behöva vara arg för att jag blivit tilldelad årets kortaste månad, utan också för att jag blivit ersatt av underlivet. Skönt det här med vit man i bland.

 

/S (tack för input Calle Fleur)