Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 21:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/02/11/asiktsmaskinen-vecka-7-1308/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen vecka 7


Hipp dramatik
Äntligen har Astoria, singelbiografen på Nybrogatan, kommit till användning igen. Där visas i helgen ”Brådis”, en teaterpjäs som skapats av klädmärket Acne. Enligt dem som gick på smygpremiären har Acne genom detta fiffiga pr-trick skapat en ny dramatisk genre: privatteater för hipsters. Stans trendiga avantgarde kan behöva en ny underhållningsform (särskilt samma vecka som de dissas av rapparen 6ex5emman i låten ”Adolf Hipster”). Låt oss hoppas att Vicky van der Lancken snart producerar en sängkammarfars där Andreas Kleerup och Bosse Parnevik ränner fram och tillbaka genom svängdörrar.


Brommagnäll
Vänsterpolitiker på Kungsholmen kämpar för att Bromma flygplats ska läggas ner. Ett av deras argument är att alla kan ta sig till Arlanda på bara tjugo minuter med Arlanda Express. Det är ett korkat uttalande. Alla kan inte ta sig till Arlanda om en enkelbiljett med tåget kostar 240 kronor. Bromma bör behållas eftersom det är en vacker och praktisk flygplats. Arlanda Express bör utsättas för konkurrens.


Svennekonsensus
Den svenniga folkligheten, eller möjligen den folkliga svennigheten, har kopplat ett strypgrepp på Stockholm. Alla verkar överens om att programmet ”Popcirkus” (som samlar några av Sveriges bästa artister) är ett ”misslyckande” eftersom det har få tittare, medan Melodifestivalen (som samlar några av Sveriges mest outhärdliga artister) är bra underhållning eftersom många tittar.

Åsiktsmaskinen är På stans en­väldiga smakdomare. Vad tycker du att vi ska processa nästa vecka? Mejla redaktionen@pastan.nu