Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 05:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/02/20/bort-med-det-nya-1375/

På Stan-bloggen

Bort med det nya

Allt det här snacket om Årstafältet gör mig lite orolig. Ni vet, Årstafältet ska bli ”en ny modern stadsdel”. Ursäkta? Årstafältet är en gammal omodern stadsdel. Det är ju precis det som är så bra.

Jag bor vid Årstafältet. Inte på fältet precis, men nära. Det är härligt. Det är tyst och lugnt. Jag ser rådjur utanför fönstret. Konsumaffären har inte bytt kassadiskar sedan 50-talet. Den andra närbutiken säljer kladdigt persiskt godis med puder på. Sunksmarriga Karavan Pizzeria gör sin grej. Det är nära till stan, men ändå ljusår bort.

Men titta på bilderna! Nu promenerar Jake Gyllenhaal och Kirsten Dunst omkring i kvarteret. Det finns futuristiska höghus, lila (!) träd och alldeles för många luftballonger för att det ska kännas riktigt bekvämt. En schysst park och någonting att göra på kvällarna? Kör på! Men kom igen, sudda inte bort allt det gamla.