Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 20:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/05/28/stockholm-international-1740/

På Stan-bloggen

Stockholm International

Ibland får man höra att Stockholm är en småstad. "Nere på kontinenten, där är det fest dygnet runt", "I Berlin är folk mer öppna" och så vidare. Jag brukar, som inflyttad ölänning, protestera och vara ganska mån om att försvara Stockholm och fick igår, under en cykeltur genom stan efter Champions League-finalen, äntligen ett gäng bra argument:

- Segerrusiga Barca-fans firar vilt på Segels torg.
- En man fiskar i Strömmen, mitt i natten.
- Jag möter minst 14 ninjacyklister (snabbt cyklande personer utan lyse, ordet (c) Tommie Jönsson).
- Techno och massa folk på F12.

Men det bästa tecknet på att Stockholm verkligen är en internationell storstad får jag når jag läser vad klubbprofilen Rwb-Henke skrivit på Twitter när jag kommit hem: "På promenaden hem från CL-finalen spottade vi 5 sovande dromedarer/kameler (båda arterna representerade) i Skytteholmsparken."