Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 20:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/06/28/bikers-against-rape-1848/

PÅ STAN-BLOGGEN

Bikers Against Rape

Mc-knuttar, de knattrar väl bara runt på sina hojar och våldtar kvinnor hela dagarna? Nej, alla gör faktiskt inte det. Några av dem har till och med startat organisationen BAR – Bikers Against Rape. Deras paroll är ”Riktiga män våldtar inte” och om en månad, den 26 juli, är det dags för ”Bikers Against Rape Run 2009” med samling klockan 11 utanför Pub Anchor. Sen blir det poliseskorterad kortege genom stan.

– På kvällen blir det ytterligare en markering. Hysterica – som är ett tjejband – spelar på Pub Anchor, säger Lars Willmann, som är talesperson för krogens räkning och samarbetar med Bikers Against Rape.

Finns det ett särskilt behov i bikervärlden av en organisation som är mot våldtäkt?
– Vi bikers ser oss som en grupp som har stor genomslagskraft och kan vara trendsättande. Men jag tror inte att det finns ett särskilt behov av det just inom bikermilijön, nej.

(Pressbild)