Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 06:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/07/11/david-vs-goliath-1896/

På Stan-bloggen

David VS Goliath

I kväll fortsätter minifestivalen Landet Jazz vid Telefonplan. Skribent Gripenholm upplyser om att festivalen, som började som en motreaktion mot den stora Jazzfestivalen för fyra år sedan, numera räknas som en egen institution i svenskt jazzliv. Det är ju kul - och lite kaxigt - att de väljer att lägga sin festival bara några dagar före det där andra jättemonstret.

Det är synd att redaktionssekreterare Wallgren inte är i huset. Han hade säkert kunnat guida oss förvirrade själar rätt bland all "egensinnig frijazz", "jazz-pop-electronica" och "västkustjazz" som spelas borta i L M Ericsson-land (fast vi tror att han gillar fusion bäst).

I kväll spelar grupperna LSB, MusicMusicMusic och Lina Nyberg. Om du vill se dem gäller det att vara tidigt på plats: lilla Landet rymmer inte fler än 150 personer.