Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 23:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/07/14/lyssna-pa-det-har-1907/

På Stan-bloggen

Lyssna på det här!

Vi har ju låtit en massa klubbar lista sina bästa låtar för sommaren. Några kompletteringar från På stan-redaktionens internetskrivbord:


Sally Shapiros "Love in July", med en video av Paul Leeny och David Loom. Sommaren 2006 släppte Johan Agebjörn, och den fortsatt hemliga sångerska som gömmer sig bakom artistnamnet Sally Shapiro, sin första singel, "I'll be by your side", vek, närmast undflyende, men isande effektiv italodisco. Jag spelade den en hel sommar. Nya albumet "My guilty pleasure" (skrivet tillsammans med Nixons Roger Gunnarsson, vars "Anorak Christmas" och "He keeps me alive" även finns i Sally Shapiro-versioner) är mer av samma svala, med inslag av mekaniska robotkörer och plastfunkbasgångar.


Och så den här, debutsingeln från Korallreven, böljande "tropisk shoegaze", med den lätt översinnliga titeln "Loved up". Fint. Korallreven består av Marcus Joons (bekant som skribent i DN Kultur) och The Radio Dept:s Johan Duncansson. De har utgivningsgille för låten i kväll (tisdag 14 juli) på Fredsgatan 12-klubben Graceland. Skriver man upp sig som gäst i det här Facebookevenemanget står man på gästlistan till klockan 22.

Det var allt, tror jag. För det är väl ingen som har missat nya Wilcoskivan?