Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 05:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/07/18/gatans-barn-1913/

På Stan-bloggen

Gatans barn

Kolla! Det tog en halvtimme, jag fick galet ont i skulderbladen och gatukonstnären tvingade mig att le fast jag inte ville men så här trevligt blev resultatet.

Jag har länge velat bli avbildad av en gatukonstnär. Man måste passa på när det är sommar, sen försvinner de. 250 kr ungefär kostar kalaset. Man får stå ut med att folk stannar och glor. Det är okej, det brukar jag också göra när det är andra som sitter på den där lilla fällstolen.

I trettio år hade Åke, som gjorde mitt porträtt, jobbat på gatan. Som konstnär alltså. Trettio år! Det och mycket annat spännande fick jag reda på när jag och Jenny gick Västerlånggatan fram och pratade med intressanta gatufolk, som konstnärer, trubadurer och levande statyer.

Håll utkik efter vårt reportage som kommer snart, i form av webteve, på en blogg nära dig.