Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-31 07:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/07/22/asiktsmaskinen-vecka-30-1930/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen vecka 30


Nihilism
Vill ni ha något mer?” frågar sommarjobbaren på McDonald’s. ”Vilka ’ni’? Det är ju bara jag här”, tänker du och inser efter ett par sekunder att du just blivit niad. Har Ronald McDonald beordrat alla sina slavar att tilltala gästerna med ”ni”? I så fall är det beklagligt. Det har gått mer än fyrtio år sedan du-reformen men vissa personer envisas ändå med att säga ”ni”. Framför allt gäller det de särskrivande, emolyssnande miffon med dålig hy som brukar kallas ”tonåringar”. De tror att de är artiga. I själva verket är det lika otrevligt att bli niad som att bli ollad.


Sommardöda krogar
I senaste Nöjesguiden skriver krog­redaktören att han skräms av att ”alla mina ställen är upptagna av japaner, tyskar och träningsoverallade barnfamiljer från Säffle”. Åsiktsmaskinen önskar att den kunde känna på samma sätt. Inte förakt för utbölingar, alltså, utan irritation över att favoritrestaurangerna ockuperats. Problemet är att åtminstone hälften av Åsiktsmaskinens favoritrestauranger har semesterstängt. I stället hamnar turisterna på C-ställen i Gamla stan som sabbar huvudstadens rykte. Ska det vara så förtvivlat svårt att anlita sommarvikarier på krogen?


Frostbiten bärs
Texas Longhorn är en av de bästa restaurangkedjorna för hängivna köttätare (och ofantligt mer prisvärd än det lökiga TGI Friday’s). På senare tid har man dessvärre börjat slarva med sin främsta specialitet: de frostade ölglasen. Ölen serveras i halvsvala – ibland nästan ljumma – glas i stället för i sejdlar som stått så länge i frysen att det gör ont att hålla i dem. Stay cool, Texas Longhorn!

Åsiktsmaskinen är På stans en­väldiga smakdomare. Vad tycker du att vi ska processa nästa vecka? Mejla redaktionen@pastan.nu.