Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-06 22:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/07/27/tradgarden-en-studie-1941/

På Stan-bloggen

Trädgården: en studie

Reflektioner från helgens uppsättning av sommarklubben Trädgården:

1) Stora delar av På stan-redaktionen är eniga om att Trädgår'n under bron är ett övermäktigt ställe.

2) En icke oansenlig del av Stockholms befolkning (det var 2 500 personer på Trädgården i fredags) är eniga om att Trädgården "känns som Berlin".

3) En icke oansenlig del av besökarna på Trädgården har inte ens varit i Berlin. Det spelar ingen roll. Trädgården "känns som Berlin" ändå.

4) Musiken är ganska låg. Besökarna klagar över detta. Dj:n och På stan-medarbetaren Gustav Gelin förklarar att arrangörerna måste hålla stenhårt på nittiodecibelsgränsen.

5) Liveartisterna spelar alldeles för tidigt. Stor och Henok Achido stod på scenen redan kl 21 i lördags, mer än en timme innan jag hann dit. Oförståeligt.

6) Slutligen: Att festa utomhus, under en bro, med ljusprojektioner rakt på betongen och knäppgökar i ett skjul, känns framförallt väldigt "osvenskt" (förlåt mig). Man tänker direkt att det borde, att det MÅSTE, finnas något slags förbud som egentligen skulle tillintetgöra Trädgården: ljudtillstånd, danstillstånd (ha!), dricka-alkohol-under-en-bro-tillstånd. Tydligen inte. Det är ganska fantastiskt.

(Mobilkamerafoto: Jenny Damberg)