Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-18 11:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2009/09/21/utanfor-tullarna-2143/

PÅ STAN-BLOGGEN

Utanför tullarna

I somras skrev Kalmar-tidningen Barometern artikeln "Varning för tjuv med stor näsa", som berättade att ficktjuvar härjar på Willys i Hultsfred. Närpolischefen Gillis Gustafsson uttalade sig i artikeln: "Enda signalement vi har är att den presumtiva tjuven var mörkklädd och hade stor näsa". Ok.


I dag kan man läsa mer roligt/märkligt från landets nedre regioner. Sexentreprenören Dragan Bratics omdiskuterade strippklubb i Skogsby på Öland byter nämligen namn - till "Café för homosexuella". Bratic berättar själv i Ölandsbladet om namnbytet:
– Svarta, invandrare och homosexuella är skyddade i Sverige. Det är politiskt korrekt. Men om man som jag bedriver striptease, då anses man inte vara normal. Därför bytte jag namn till ett korrekt politiskt tillfredsställande namn: Café för homosexuella.


Strippklubben har inte nått de publikmål man haft, i stället för 100 betalande per kväll har man som mest haft ett tiotal besökare. Kanske är det därför man nu satsar på en ny nisch. Den förmodade målgruppen för nysatsningen är "homosexuella som vill gå på heterosexuell strippklubb".


Inte ens Montgomery Brewster eller Hans Pandeya kan ha kommit på en sämre affärsidé.