Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

På Stan-bloggen

Partaja som det verkligen var 2009

Nyårsafton i morgon, i år med vida fler och bättre fester än någon gång sedan jag flyttade till Stockholm för nio år sedan. Får mig att önska att varje kväll, eller åtminstone varje nyårsafton, kunde vara ett decenniumskifte. Får man inte biljett till Fatboy Slim (!) på Münchenbryggeriet, eller någon annan av de fester vi guidar till här, så har ytterligare ett alternativ dykt upp i sista stund.

I går läckte Piratpartiets Rick Falkvinges inbjudan till nyårsbaluns. Partifunktionärerna är välkomna, på ett villkor. Att de tar med sig ”minst en tjejkompis”. Vad säger ni tjejer? Ett mer emblematiskt slut på 00-talet än att fira med fraktal- och förmynderi-snack bland tacos, tequila och män i bockskägg i en lägenhet i Sollentuna är ändå svårt att tänka sig. Det skulle i så fall vara att skåla från spikmattan, men den borde väl gå att få med på pendeltåget?