Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-21 22:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/04/04/ondskefullt-gott-2687/

På Stan-bloggen

Ondskefullt gott

 

I somras var jag i Berlin. Där åt jag på Kentucky Fried Chicken. I vintras åkte jag till Köpenhamn. Där åt jag på Kentucky Fried Chicken (trots att djurrättsaktivister demonstrerade utanför). Den här veckan har jag varit i Barcelona. Där åt jag också på Kentucky Fried Chicken. Som snabbmatsentusiast har jag alltid rankat den amerikanska kedjan högre än sina konkurrenter. Den gyllenbruna, krispigt friterade kycklingen är verkligen, som reklamen säger, ”finger licking good”.

Därför kan jag relatera till Eric Cartman som i veckans ”South Park”-avsnitt bryter ihop totalt när hans lokala KFC stänger (efter att Jamie Oliver lyckats driva igenom en lag som förbjuder snabbmatsrestauranger i Colorado). Cartman börjar genast, i en intrig lånad från ”Scarface”, att smuggla in friterad kyckling i staden. Någon borde göra detsamma i Stockholm som varit utan Kentucky Fried Chicken i 30 år. Enligt Wikipedia öppnade två KFC-restauranger (på Gamla Brogatan och Sveavägen) i början av åttiotalet men stängdes snabbt. Är det inte dags för en comeback? KFC är visserligen ett ondskefullt (enligt djurskyddsorganisationer stampar de ihjäl sina kycklingar) och fetmaframkallande imperium men mitt samvete överröstas som vanligt av min kurrande mage.