Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-05 01:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/05/30/doda-headbangare-2806/

PÅ STAN-BLOGGEN

Döda headbangare

Liemannen har gått hårt åt hårdrockarna de senaste veckorna. Slipknots basist Paul Grey, Type O Negative-sångaren Peter Steele och veteranen Ronnie James Dio skrålar numera i änglarnas kör. I dag arrangeras en minnesstund för den sistnämnde ikonen i Los Angeles. Men du behöver inte åka dit för att delta. Det räcker att du går till Bröderna Olsson där de svenska Diofansen samlas för att dricka gravöl, spela luftgitarr till ”The last in line” och köpa nytryckta t-tröjor och knappar. Överskottet från festen går till Stand Up And Shout Cancer Fund som startats av Ronnies änka. Förhoppningsvis blir denna fanträff också ett tillfälle att diskutera vad den lika kryptiska som klassiska ”Holy diver” egentligen handlar om. Jesus? Heroin? Barbarer? Frikyrkliga dykare? ”Oh, don’t you see what I mean?” sjöng Ronnie. Nej, jag förstod inte alls men ni kanske fattar? Fundera lite på budskapet medan ni ser Dios gig på South Park Elementary.

Minnesstund för Ronnie James Dio, Bröderna Olsson, Folkungagatan 84, kl 20-01, söndag 30 maj.