Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 19:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/06/11/asiktsmaskinen-vecka-23-2854/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen vecka 23

 

 

Fotbollsfansens många ansikten
Åsiktsmaskinen har svåra problem att till fullo förstå effekterna av att Sverige inte kvalificerade sig till fotbolls-VM i Sydafrika. Å ena sidan slipper vi de dyngraka blågult ansiktsmålade ”fotbollsfansen” i plastvikingahjälm i parkerna, på gatorna och torgen. Å andra sidan fylls samma ytor av precis samma dyngraka fans, men som nu är gröngult ansiktsmålade, sambadansande ”brassevänner” i plastbastkjol, ­chromebikini och bankar på trummor halva nätterna.

 

Machogastronomi för matnördar
Rå lammhjärna, levande bläckfisk, fårtestiklar eller friterade skorpioner, någon? Den så ­kallade ”adventurous dining”-trenden vinner mark – trots protester från djurrättsorganisationer. För fem år sedan grundades några ”macho-foodies” Gastronauts i New York. Eftersom den amerikanska matklubben snart startar en underavdelning i Storbritannien är det bara en tidsfråga innan den kommer att etablera sig i det trendängsliga Stockholm. För Åsiktsmaskinen finns det bara en enda tänkbar presidentkandidat för svenska machomatfantaster – Per Muthafuckin’ Morberg. 

 

I?stället för musik: förvirring
Namnet Love Stockholm 2010 är illa, det ­oformliga programmet är inte bättre. Så stort att man knappt kan navigera i det, och presenterat med minimal överskådlighet. Med namn som ­Hammerfall, Salem Al Fakir, Fibes, Oh Fibes! och givetvis Carola kan man säga att det Vattenfestivalliknande jippot har hittat en hygglig samling breda, svenska publikdragare, men medverkande Takida kände sig så lurade att de gick ut och meddelade att deras spelning absolut inte var för det kungliga bröllopsparet. Och på den dysfunktionella hemsidan ser man att arrangörerna till och med räknar in Whitney Houstons konsert på Globen i sitt evenemang. Någon som tror att hon visste det?