Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-27 01:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/07/02/mellin-vs-gelin-2879/

PÅ STAN-BLOGGEN

Mellin vs Gelin


Vevdans möter indieskrål. Lidingö mot Orminge. På stan-bloggen låter sommarjobbarna Hanna Mellin och Gustav Gelin göra upp om veckans mest brännande frågor.


Stor-DN rapporterar om att Centern vill starta nattklubb på Årsta Holmar. Spontana tankar?
Mellin: Ja, det blir väl inte direkt som The World Islands i Dubai om det är tanken. Förslaget luktar röstfiske tycker jag. Ska Maud vara DJ?
Gelin: Spontant känns det lite som ett desperat försök från Stureplanscentern att locka väljare. Men jag är naturligtvis för alla försök att få Stockholms nattliv lite bättre, även om det känns aningen krystat om det kommer uppifrån. Ett politikersponsrat skogsrave är liksom inte lika roligt att gå på. Det blir nog lite mer som DJ-battlet i Almedalen nu i veckan där Gustaf Fridolin och Henrik von Sydow ska vara lekledare.


Hultsfredsfestivalen lägger ner. Hanna, du skrattade bara som svar på frågan om du varit där. Gustav, du har varit där tolv gånger. Varför?
Mellin: Lera i ansiktet bör man bara ha på spa om du frågar mig. Dessutom snor väl folk jävligt mycket från varandra och pippa i tält har jag aldrig förstått mig på. Men jag gillar dock både smutsiga rockare och backstageområden, finns det något sådant som har paviljong? 
Gelin: Ja, jag var på Hultsfred elva gånger, men har klarat mig bra utan det de senaste fem åren. Det är nog mest idén om Hultsfred som man kommer sakna, inte själva festivalen. Det är ofrånkomligen en instituion i modern svensk kulturhistoria, men nu måste man gå vidare. Till Way Out West, Peace & Love eller för den delen Roskilde, det riktiga originalet för oss som aldrig blir för gamla för att dricka Fernet till frukost i ett lerigt tält.


Gamle Rodeo-chefen Johan Wirfält skrev om vip-klubbar i Fokus förra veckan. Idag skrev ETC-redaktören Jonna Sima om saken på Expressens sidan 4, varpå Viktor Barth-Kron svarar i sin blogg på Café. Är det vip-klubbarna eller vänsterjournalisterna om är farligast för Sverige?
Mellin: Jag förstår inte varför det ska finnas en så tråkig attityd när man ska gå ut i Stockholm. Varför kan inte alla få vara med? Poängen är väl att träffa nya människor när man går ut? Men det vågar man antagligen inte, det är säkrast att umgås med dem man har sett ute de senaste 17 åren. Och prata om samma saker antagligen. Fler "vänsterjournalister" och "VIP-klubbsklientel" som festar tillsammans med varandra. Det blir mycket roligare och inte så förutsägbart.
Gelin: Jag tror varken vip-klubbar eller vänsterjournalister är särskilt farliga för Sverige, men jag minns gärna mitt tidiga nittiotal när jag rände på vänstersvartklubbar i Gamla Stan-källare med lösenord som "Karl Marx" i dörren och svensk kängpunk i högtalarna. Det var en och annan i maktens utkanter nu som var med då, precis som att flera i alliansregeringen hängde på Frihetsfrontens legendariska svartklubb Tritnaha under samma period.


Vad tycker du? Vilka frågor vill du att Mellin och Gelin ska debattera? Skriv gärna en kommentar!