Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 14:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/07/30/asiktsmaskinen-vecka-30-2940/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen vecka 30

 

 


Dyrt, sa räven om rönnbären
Att rockartister kompenserar sjunkande skivintäkter med höjda biljettpriser är logiskt. De har ju också sina räkningshögar och pensionssparanden att tänka på. Men att Thorsten Flinck tar 300 kr biljetten för att spela på Dalarö Strand Hotell tyder kanske inte på fingertoppskänsla. Som jämförelse kostar det 150 kr att höra hans kollega Ulf Lundell på Grönan samma kväll.

 


Män är inte djur, de är lesbiska

En sjuårig pojke fick fundera över begreppet bög och lesbisk. Efter en kort betänketid kom reaktionen. Pojken definierade sig som lesbisk eftersom han tyckte om tjejer. Sålunda är också alla som gillar killar bögar. Åsiktsmaskinen omfamnar den nya tolkningen. Tänk att till och med de heterosexuella är flator eller bögar. Att till och med en typisk tjejälskare, som pastor Åke Green, är en flata.

 


Men hallå, hipsters
Begreppet hipsters känns lika piggt som Anders Lundin i ”Allsången”, men nu är det så vi kallar gruppen av narcissistiska mediearbetare och dess följen i vår huvudstad. Denna grupp har många fel och brister men den värsta måste vara deras fullkomliga brist på gott uppförande. Åsiktsmaskinen vet att den kastar åtminstone grus i glashus men måste ändå ställa sig frågan: Vad är det för fel på dessa människor? Inga andra än dryga hipsters vänder ryggen till mitt i en konversation, inga andra svarar selektivt på frågor man ställer och inga andra är så tränade i att slicka uppåt och sparka nedåt. Åsiktsmaskinen inser att osäkerheten över att härstamma från utanför tullarna sitter djupt.