Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/07/31/pa-stan-noterar-2939/

På Stan-bloggen

På stan noterar ...


... att Harry Byrne, Stockholms okrönte konsertkung, går och myser för att han har skrivit kontrakt med Filadelfiakyrkan om att ­arrangera konserter där. Stans bästa akustik – bättre än Konserthuset, hävdar Byrne, och plats för runt 2?400 åhörare. Först väntar en del restaureringar. Inga artister är bokade.

... att Stockholm fått tillökning på tapasfronten. Stället har fått det semesterklingande namnet Poerta del Sol och ligger på Sveavägen 105. ”En renodlad tapasbar”, poängterar ägarna.

... att stadsvandringar aldrig har varit populärare. Nu kommer Stadsmuseet för första gången med teckentolkade guidningar också. Först ut är ”Stockholms prinsessor” på söndag, följd av ”Världsarvet Skogskyrkogården” 15 och 22/8 och ”Stieg Larssons Millennium” 4/9. Går det bra utökar Stadsmuseet de teckentolkade stadsvandringarna.

... att ägarna till krogen Carl Michael tar över Bonniers konsthalls servering. Fokus blir som tidigare på lunchservering, tre rätter med lite internationell prägel är att vänta. Spets ska stället heta och öppnar om några veckor.

... att berget kommer till Muhammed. Eller snarare att Roskildefestivalen kommer till Stockholm. På Kulturfestivalen om några veckor blir det en speciell Roskildescen med danska band som I Got You On Tape, Figurines och Oh No Ono. Även svenska akter är tillåtna, som Asha Ali, Lorentz & M Sakarias och Style of Eye.