Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 04:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/10/15/asiktsmaskinen-vecka-41-3151/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen vecka 41


Tack Håkan, men nej tack!
”Jag älskar Stockholm. Stan är, rent objektivt, vackrare än Göteborg”, sade skivaktuelle Håkan Hellström i en tidningsintervju i veckan. Nej, nej, nej! Nu stoppar vi bandet här! Stockholm har mer än nog av nostalgiska rödvinstrubadurer och Kocksgatan-kungar som drömmer om svunna tider. Vi behöver inte en till! Vi får hoppas att Håkan-Bråkan inte börjar tillbringa mer tid än nöden kräver i sin övernattningslägenhet vid Mariatorget. Han kan fortsätta sjunga om leran i Göta älv och gnisslande spårvagnar där han hör hemma. I Götlaborg – 2 steg från paradiset.


Brevskrivarkonsten 2.0
De ljusskygga entreprenörerna bakom Nigeriabreven blir allt mer kreativa. Det senaste tilltaget? Långa, prosaiska brev – på svenska! I veckan nåddes Åsiktsmaskinen av ett minst sagt spännande mejl från en Dr. Kevin Brown i nordvästra London, med handling som tagen ur vilken Jan Wallentin-deckare som helst. ”Businessmogulen” Moises Saba, en 47-årig ”miljardär, en judisk från Mexiko” har dött i en helikopterkrasch med hela sin familj och efterlämnat 15 miljoner pund. Fasansfullt! Sedan går det tyvärr inte att följa med i nagelbitarintrigen längre, eftersom språket blir helt jävla obegripligt. ”Vid valet av kontaktar du är upphetsad av geografisk karaktär av var du bor”, står det till exempel att läsa. Kom igen nu, för fa-a-n. Ska ni försätta oss på ruinens brant är väl en okej läsupplevelse det minsta man kan begära?…


Doktorn kan komma – nu!
… men å andra sidan, om Dr. Kevin Brown står för vad han säger så öppnas en vindsvåning av möjligheter, minst 300 kvadratmeter, om ni frågar Åsiktsmaskinen. För femton miljoner pund kan man steka många spröda råvaror på en teppanyakihäll från Gaggenau och köpa containrar med vitvaror från italienska Boffi. Det går bra nu, kompis, det går bra nu.