Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 15:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/10/16/pa-stan-noterar-3156/

På Stan-bloggen

På stan noterar...

...att gräddan av Sveriges hobbykonditorer gör upp under helgens Chokladfestival på Nordiska museet. Av mer än 600 inskickade tävlingsrecept har fem talanger chansen att titulera sig Årets Hemmakonditor på söndag. Slutbataljen, inför livepublik, handlar om att laga ett bakverk som baseras på ett ”hemligt paket”. Stockholms hopp heter Richard Golser och Jenny Roshage.

...att Café Opera firar 30-årsjubileum med pompa och ståt på torsdag. Micael Bindefeld står för inbjudningarna och baren lär fyllas av 10-talets trendigaste it-girls och nostalgiska 50-plussare.

...att Greger och Lotta Hagelin, ägarna till klädesmärket WeSC, har tagit över italienska restaurangen Divino på Östermalm. Gästerna lär dock inte märka någon större skillnad: Johan Ringskrans, köksmästare sedan åtta år tillbaka, fortsätter att röra i grytorna.

...att det är dags att damma av höstgarderoben. Nästa fredag öppnar Nordiska museets nya stora utställning ”Dandy”, som ingående ska syna den välklädde mannen i sömmarna. På onsdag bjuder museet in till en helkväll på temat manlig beklädnad med föredrag om böcker som ”Män i kostym”, ”Slipsboken”, samt slipsknytar- och kragskola.