Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-08 06:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/10/21/fangad-av-en-splitsingel-3162/

PÅ STAN-BLOGGEN

Fångad av en splitsingel


Uddevallebandet Caravan Kids står för årets konstigaste skivutgivning. Den brutala kvartetten, vars genre kallas grindcore, har släppt en limiterad splitsingel – ett klassiskt punkformat där två band delar på kostnaden för att få varsin sida av vinylen. Men i stället för att upplåta b-sidan till ett annat grindcoreband väljer Caravan Kids att pressa Carolas ”Fångad av en stormvind” i vinylen.


Det framgår inte om Caravan Kids uppskattar den svenska schlagerikonen eller om de bara ville bränna några tusenlappar på ett bisarrt skämt. Enligt bandets Myspacesida ägnar sig medlemmarna ibland åt ”kristen rap”. Bloggaren I Just Can’t Hate Enough, som just nu lottar ut ett exemplar i en knepig grindcoretävling, anser att Carola-splitsingeln är konstig men på sätt och vis logisk: ”Det här är en typisk idé som punkare kommer på när de är jättefulla. Men det är sällan någon som minns idén dagen efter. Och det är aldrig någon som genomför den.”


Carola har fått sin egen tacklista på baksidan. Hon tackar Gud. Eller som hon uttrycker det: ”Han som gett mig en framtid och ett hopp och som öppnat vägen till himlen så att evigheten kan börja i mitt hjärta redan nu, genom tron på Jesus Kristus, Guds son. Tack att du blåser liv och eld i mig genom kraften från den Helige Ande. Min styrka. DIG TILLHÖR ALL ÄRA FRÅN NU TILL EVIGHET.”