Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 23:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/10/27/gammelnytank-3172/

På Stan-bloggen

Gammelnytänk

Se där, hur man kan utnyttja nätets möjligheter och samtidigt hålla det ÄKTA!

I en tid då hiphopen återuppfinner sig själv varje kvartal är det anmärkningsvärt - och en smula skönt - att det fortfarande finns de som brinner för de. Fyra. Elementen. Svenska hiphopduon Professor P & DJ Akilles har burit fanan för rap, scratch och beats framför sig i ganska många år nu. Något man blir rik på? Knappast.

Alltså. I stället för att drömma sig bort om guldkedjor och snabbmatskändisskap satsar P & A på den trogna klick som faktiskt bryr sig. Smart drag. Kommande ep:n "Maintain", som gästas av Timbuktu och danska DJ-fenomenet Static, släpps alltså i en pytteliten upplaga bestående av 100 signerade och numrerade vinylskivor.

Nummer ett har redan lagts ut till försäljning på en oväntad kanal.

– Eftersom vi bara släpper 100 vinylskivor och alla är numrerade fick vi lite ångest över vad vi skulle göra med skiva nummer 1 i serien. Efter långa funderingar kom vi på att vi ville ge våra mest hängivna fans en chans att komma över den. Lösningen blev att auktionera ut den på Tradera! Men vi vill ju inte vara giriga, utan pengarna vi tjänar på skiva nummer 1 kommer oavkortat att gå till att bjuda gästerna på vår releasefest på öl, säger DJ Akilles till På stan.

Oäkta kids utan skivspelare behöver förstås ändå inte oroa sig. Singeln "Do What's On Your Mind" (med Timbuktu) är redan släppt på Youtube, och plattan kommer snart ut på Spotify. Se där, som sagt.

(Bild: Pressbild/Erik By Erik)