Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-29 16:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2010/10/29/asiktsmaskinen-vecka-43-3176/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen vecka 43


Högkvarteret helt vilse i källaren
Dagens klubbarrangörer slår onekligen knut på sig själva för att nå genom bruset. Hippa Högkvarteret på Söder är inget undantag. I ett nytt pressmeddelande använder de familjetyrannen Josef Fritzl i sin marknadsföring för en klubb nästa helg. Läs det här högt för dina barn: ”Fritzl lockar, bönar och ber. Kom ner i källaren vet jag. Här händer det grejer. (…) Stämningen i rummet är ångande het samtidigt som den tyngs ner av kusinlig ångest. (…) Välkomna till en förbjuden afton i Fritzls anda. Där allt omöjligt blir möjligt för en natt.” Eh, kom igen, va? Det finns gränser. Åsiktsmaskinen fasar inför Högkvarterets nästa desperata ”snilleblixtar”; tältkväll med Thomas Quick, lasershow med John Ausonius, fredagsmys med Charles Manson...?
Skärp er, för fan!


Stickad teppanyaki-häll

I Husby konsthall avslutades just en uppmärksammad utställning bestående av en hemmastickad trea med kök. Med veckans Hej konsument i åtanke kan det vara läge för några uppmuntrande och inspirerande ord till arkitekten och konstnären bakom verket. Till nästa gång skulle Åsiktsmaskinen gärna se en stickad vindsvåning, minst 165 kvadrat, med teppanyaki-häll och elektriskt styrd toalettdörr i äkta, färgglatt lovikkagarn. Okej?


Kung av sand no more
I går kväll sändes sista avsnittet av Calle Schulmans trash-tv-fiasko “Kungarna av Tylösand”. Åsiktsmaskinen vill tacka Kanal 5 för att återigen ha gjort världen till en lite, lite, lite sämre och fulare plats att leva på. Åsiktsmaskinen duschar och duschar men kommer aldrig mer att bli riktigt ren igen.