Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 06:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2011/04/21/asiktsmaskinen-vecka-16-3523/

PÅ STAN-BLOGGEN

Åsiktsmaskinen vecka 16

 

 

 

Briljant barbio på Brofästet
Åsiktsmaskinen har sett biografens framtid – i en mörk källare vid Hornstull. I går var det premiär för det bedårande nya barbio-konceptet på Brofästet på Hornstulls strand – hipstersöders svar på Croisetten i Cannes. Ett perfekt brobygge mellan film- och krogvärlden, om ni frågar Åsiktsmaskinen. Salong 4, i samarbete mellan Bio Rio, är en hybrid mellan biograf, bar och vardagsrum med ”Clockwork orange”-bord, designfåtöljer och snygga drinkinstallationer på väggarna. Barbio-satsningen smyger i gång under våren på onsdagskvällarna och speciella ”konceptvisningar” där, till exempel, en japansk kock lagar japansk plockbuffé med sake till ”Norwegian wood” (tisdag 26/4).
För övrigt trycker Åsiktsmaskinen på Gilla-knappen för premiärfilmen ”Brighton rock” (svensk biopremiär den 6 maj).

 

Äggsperiment i diskmaskinen
Alltsedan korvstoppning blev det nya surdegsbakning (som var det nya kolonilott) har Åsiktsmaskinen väntat otåligt på nästa hipsterhushålls­trend. Nu kan vi avslöja att det är – tadam! – äggkokning i diskmaskin. Jakten på det perfekta ägget har tagit sig nya, helt oväntade uttryck. Låt oss citera Facebookstatus för en av Stockholms mediepersonligheter: ”Nu kör jag tre hönsägg och tre vaktelägg i diskmaskinen. I plastpåsar. Fyra på övre hyllan och två på nedre.” Tydligen är diskmaskinsprogrammet ”gryta” att rekommendera för perfekt, rinnig konsistens.

 

 

Ihjäldubbad buktalare
Någon kanske noterade att den ganska påfrestande buktalande komikern Jeff Durham var på Stockholmsbesök i helgen. I bagaget har han skelettdockan Achmed vars punchline ”Silence! I’ll kill you” har citerats flitigt framför kaffeautomater och kopiatorer världen över. I samband med besöket kunde Åsiktsmaskinen läsa att dvd:n ”A spark of insanity” dubbats till både franska och tyska. Och vi som trodde att hela poängen var att höra buktalaren just buktala?