Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-12 19:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2012/03/09/asiktsmaskinen-vecka-10/

PÅ STAN-BLOGGEN

Åsiktsmaskinen vecka 10

! Korv med öl
Tack vare de nya, mer liberala reglerna för utskänkningstillstånd kommer Östermalmsgrillen på Östermalmstorg inom kort att kunna servera alkoholhaltiga drycker. Intressant. Nu tror Åsiktsmaskinen visserligen inte att folk kommer att börja ta in ett glas Châteauneuf-du-Pape till sin grillade med bostongurka, men det är nog inte heller tanken. Snarare avser man att nyttja den stora uteserveringen till att stjäla ölsugna after workare från områdets (dyra) dominanter Lisa på torget och Petite. Åsiktsmaskinen har hur som helst på känn att det här kan vara början på en trend.

? Skanstulls­identitet
Just när man trodde att alla galleriasatsningar som kunde tänkas fram genomförts kom beskedet: Ringen vid Skanstull har fått nya ägare och ska göra en stor nysatsning. Enligt en enkät i alltid pålitliga samtidsbarometern Södermalmsnytt finns dock en utbredd skepsis bland kunderna. Det får inte bli ”för exklusivt”, utan Ringen ska fortsätta att vara ”Skanstulls-soft”, hävdas det. Ibland kan lokalpatriotism vara fascinerande. Av alla svengelska adjektiv är nog ”soft” det sista som Åsiktsmaskinen förknippar med det stenhårt trafikerade, smått själlösa och nedgångna Skanstullsområdet.

+ Nytt ansikte
Raseriet kring Slussens ombyggnation ledde till konsekvenser: Benny ­Anderssons bild har på hans begäran tagits bort från välkomsthallen på Arlanda, rapporterade DN i veckan. Nu vill flygplatsen ha hjälp med att ta fram en ersättare, och Åsiktsmaskinen vore förstås inte en åsiktsmaskin om vi inte var redo med en hjälpande hand. Vårt förslag är M Kenan Ketbogy – taxichauffören vars envetna kamp mot lurendrejare till friåkare beskrevs i torsdagens DN Stockholm. Åsiktsmaskinen har spontant svårt att se en lämpligare representant när det kommer till att välkomna turister till Stockholm.