Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-05 02:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2012/03/23/asiktsmaskinen-v-13/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen v 12

– Halmgubbe
Aftonbladets Stockholmssajt har skaffat sig en så kallad ”hemlig krogkrönikör”. Denne kallar sig ”Pelle Sauger” och framträder med stiltypisk siluettbyline. I sin första text ondgör sig Sauger över Stockholms DDR-mässiga kvällsutbud, spyr lite galla över ”torpare” och ”tjejgäng från Upplands Väsby” och konstaterar att det minsann är bättre i riktiga världsstäder. Som Berlin, där folk minsann inte är torpare. Åsiktsmaskinen – som inte har något emot anonyma tyckare men däremot trivs fint i Stockholms allt bättre krogutbud – undrar om det inte är Aftonbladets krogredaktörer som utgör den främsta reliken från de sämre tider som flytt.

? Baksmälla
Stockholms gatubild har i veckor dominerats av affischer där komikern Christine Meltzer, 37, med enorma lösbröst och konstrade poser gör ”parodi” på bloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson, 21. Detta för att marknadsföra programmet ”Partaj” i Kanal 5, i vilket Meltzer spelar karaktären ”Kazoo”. Om detta kan man förstås tycka mycket. Åsiktsmaskinen konstaterar att ”Kissie” inte behöver oroa sig för konkurrensen. ”Partaj” lockade 265.000 tittare, vilket kan jämföras med originalbloggens 405.000 unika besök förra veckan. Det senare utan att smeta ner halva det offentliga rummet.

+ Sjöräddning
På grund av den stundande ombyggnationen av Slussen har ödet för klassiska krogbåten Patricia varit ovisst. Tack vare ett politiskt ingripande har man dock fått tillstånd att ligga kvar i två år till, skriver Södermalmsnytt. Bra så. Åsiktsmaskinen tycker att ansvariga omgående borde gräva fram en ny, bestående kajplats åt Patricia. Stockholm behöver fler festliga båtar, inte färre, och vatten att flyta på saknas ju inte. Varför inte kapa förtöjningarna på något av Söder Mälarstrands trista halvvrak och låta Riddarfjärden få lite nattlig glans?