Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 21:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/blogg/pa-stan/2012/03/30/asiktsmaskinen-v-13-2/

På Stan-bloggen

Åsiktsmaskinen v 13

? Oheliga allianser
I måndags läste dokusåpakändisen Maria Montazami vädret i TV4. Mot detta har Åsiktsmaskinen ingenting att invända – det är ett fritt land och kommersiella tv-kanaler väljer givetvis sina medarbetare bäst de vill. Montazami verkar vara en hygglig person och vädret blir ju som det blir ändå. Att det däremot skedde efter en massiv kampanj från Svenska kyrkan (”Utrota hungern”) var mer uppseendeväckande. Att kyrkan vill agera för att vända sina vikande medlemssiffror ifrågasätter ingen Åsiktsmaskin, men den tvivlar å andra sidan starkt på att vägen till återskapad andlig storhet går via ”Svenska Hollywoodfruar”.

– Ljushuvuden
Förra helgen infördes sommartid och vi blev av med en timme. Som om inte det vore nog ska vi nu bli av med en till, när årets mest meningslösa jippo ”Earth Hour” äger rum på lördag kväll 20.00. Samtidigt arrangeras ”Earth Hour Show” i Filadelfiakyrkan, med bland andra Moneybrother, Loreen och Danny Saucedo på scen. Danny Saucedo? Ja, just det – han vars hela schlagernummer gick ut på blinkande elektricitet för miljon­belopp. Åsiktsmaskinen, som är för fin natur men emot slag-i-luften-symbolism, rekommenderar alla att tända ett extra ljus kvällen till ära.

+ Klubbkonstnärer
I förra veckan kunde man möta klubbkollektivet ”Top Nice” här i DN. I morgon lördag ställer de till med stor fest på Liljevalchs konsthall – en samarbetsform som Åsiktsmaskinen gärna ser mer av. Det är ju i regel trevligt att festa i vackra omgivningar, samtidigt som en delvis ny publik kan få upp ögonen för annat än fest. Och Citypolisen slipper gnälla om att alla hänger vid Stureplan. Det kan helt enkelt gynna alla parter om På stans olika bevakningsområden integreras mer. Åsiktsmaskinen, som inte vill beskyllas för ansvarslöshet, vill dock uppmana alla festsugna att ta det försiktigt med tavlorna.